Goed om te weten...

DE SPELREGELS VAN DE ORANJEFEESTEN
Om feestvreugde in goede banen te leiden is het belangrijk om met elkaar een aantal afspraken te maken. Zo kunnen we met elkaar de unieke sfeer van de Oranjefeesten behouden.

Voor het kopen en drinken van alcohol moet je minimaal 18 jaar zijn. Dit geldt ook tijdens de Oranjefeesten. De Gemeente, Politie, Horeca en Oranjecomité hanteren ook dit jaar weer de Kermis Identificatiebandjes. Ben je 18 of heb je een ‘jonge look’? Door het dragen van het bandje is eenmalige identificatie voldoende. Bandjes zijn gratis af te halen bij de Horeca en DOSR. Ook dit jaar gaan de toezichthouders van de gemeente actief controleren op alcoholgebruik door minderjarigen. Daarnaast zal de politie zichtbaar en onzichtbaar gaan controleren op drugsgebruik- en bezit.

Nadat het bloemencorso op zaterdag voorbij is getrokken krijgt het Noordeinde e.o. weer de status van wandelgebied. Dit is vooral voor de veiligheid van de verplaatsende feestgangers en de terugkerende corsokarren. Aan het wandelgebied zijn echter de nodige randvoorwaarden verbonden. Zo moet de straat altijd worden vrijgehouden voor hulpdiensten en is glaswerk verboden op de openbare weg (dat is ook de stoep). Tuinfeestjes moeten beperkt blijven tot het privéterrein, waarbij we u vriendelijk verzoeken om daar ook geen glaswerk te gebruiken (vaak loopt men met glas toch weer de openbare weg op). Er mag geen alcohol verstrekt worden op commerciële basis en er mag geen geluidsoverlast worden veroorzaakt. Deze regels gelden natuurlijk ook voor de terugkerende corsokarren die over de Langeweg en het Noordeinde rijden.

Mochten mensen na herhaaldelijk verzoek toch overlast blijven ondervinden dan kan er gebeld worden met de meldkamer van de Politie op nummer 0900-8844.

Verkeersmaatregelen tijdens de Oranjefeesten (ook voor uw visite)
Er dient rekening te worden gehouden met de volgende afsluitingen i.v.m. wandelgebied en optochten waarbij gemotoriseerd verkeer de omleidingsroutes dient aan te houden.

Zondag 17 september 2017 tussen 12.00u en 17.00u i.v.m Uitkaik.
De Langeweg tussen de Noordhoek en de kruising met de Essenweg. Het Noordeinde tussen Noordhoek en de kruising met de Kerkweg. (inclusief Noordplein en Noordhoek). De Braassemdreef vanaf de kruising met de Floraweg tot de kruising met het Noordeinde.

Zondag 17 september 2017 tussen 17.00u en 24.00u i.v.m Stappen met Steppen.
De Langeweg tussen de Noordhoek en de kruising met de Essenweg. Het Noordeinde tussen Noordhoek en de kruising met de Kerkweg. (inclusief Noordplein en Noordhoek). De Braassemdreef vanaf de kruising met de Floraweg tot de kruising met het Noordeinde.

Maandag 18 september 2017 tussen 18.00u en 20.30u i.v.m. Oranjeloop.
Het Noordeinde tussen Noordhoek en de kruising met de Kerkweg. (inclusief Noordplein en Noordhoek). De Braassemdreef vanaf de kruising met de Floraweg tot de kruising met het Noordeinde.

Zaterdag 23 september 2017 tussen einde Bloemencorso en 02.00u
Zie zondag 17 september (Stappen met Steppen) + extra afsluiting van de Wilgenstraat i.v.m. het evenement Tobbetje Steken. Bij het kruispunt Noordeinde/ Braassemdreef zijn verkeersregelaars aanwezig zodat De Oevers, Noordplein en Waterryck bereikbaar zijn.

Personen die tussen de genoemde tijdstippen met een gemotoriseerd vervoersmiddel het Zuideinde e.o. willen bereiken, dienen over de Alkemadelaan te rijden en vervolgens via de Braassemdreef de Floraweg te pakken. Via de Kerkweg kan vervolgens het Zuideinde worden bereikt (geldt niet tijdens het bloemencorso!). Personen die juist het Zuideinde met een gemotoriseerd voertuig willen verlaten dienen de boven beschreven route andersom te volgen. Oude Wetering en het gedeelte van Roelofarendsveen ten noorden van de Alkemadelaan zijn gewoon bereikbaar via de Alkemadelaan.

Ambulances, politieauto’s en brandweerwagens hebben uiteraard overal toegang.

Wij wensen u een plezierige kermisweek.